قرارداد آتی نقره در بورس شیکاگو، 5000 اونس نقره را نمایندگی میکند و مانند طلا بهصورت 24 ساعته و در 5 روز هفته انجام میگیرد. نماد آن SI معرفیشده و بازار بسیار فعالی دارد.
نقره نسبت به تغییرات در تقاضای کالای صنعتی حساسیت بیشتری دارد. همین تقاضای صنعتی است که باعث میشود نقره در مقایسه با طلا پر نوسانتر باشد. از طرفی نقره در محیطهای اقتصادی با رشد زیاد و نرخ بهره بالا تدافعیتر از طلا عمل میکند. این فلز مانند طلا در دوران نا اطمینانی اقتصاد، یک سرمایهگذاری امن تلقی شده فلذا ارزش آن بالا میرود.
از طرفی با توجه به اینکه بازار آن بسیار کوچکتر است کمتر موردتوجه بانکهای مرکزی و صندوق بینالمللی پول قرار میگیرد. این بدان معناست که نهادهای سرمایهگذاری خصوصی در این بازار بیشتر میتوانند مؤثر واقع شوند. بهعنوان نمونه در سالهای 1997 و 1998 قیمت نقره تقریباً دو برابر شد که دلیل آن خرید 130 میلیون اونس توسط شرکت سرمایهگذاری وارن بافت بوده است.
بیشترین تقاضای سالانه برای نقره به کاربردهای صنعتی، عکاسی و زیورآلات مربوط است. نقره مهمترین رسانای الکتریکی شناخته میشود و در فناوریهای جدید الکتریکی و الکترونیکی بسیار پرکاربرد است. این فلز شکاف میان فلزات گرانبها که وظیفه حفظ ارزش را به عهدهدارند و فلزات صنعتی را پر میکند و به همین دلیل است که تاجران زیادی آن را به طلا ترجیح میدهند. توصیه اکثر فعالان بازار نقره اختصاص سهم مناسبی از پرتفوی سرمایهگذاری به نقره است و هیچگاه جایگزینی کامل طلا با نقره را توصیه نمیکنند.