71. شیوه های کلاه برداری در بازار طلا کدامند؟

71. شیوه های کلاه برداری در بازار طلا کدامند؟

مواردی که پیش تر با عنوان ابزارهای سرمایه گذاری در طلا از آن ها نام برده شد سرمایه گذاری های مطمئن و سالم است و کلاه برداری و شیادی در آن ها جایگاهی ندارد. نهادهای نظارتی مانند بورس ها و بازارهای خارج از بورس به صورت مستمر بر فعالیت ها و نحوه افشای اطلاعات صندوق ها و اوراق مشتقه طلا نظارت و رسیدگی می کنند. اما این بازار نیز مانند بازارهای دیگر همواره دچار آفت کلاه برداری و اغفال بوده و سوء استفاده کنندگان با طرح ها و نقشه های مختلفی علاقه مندان کم اطلاع و تازه کار را به بیراهه می برند.

از کلاه برداری های رایج و مشهوری که سال ها از سوی طراحان آن ها قربانی می گرفته می توان به شیادی 419 نیجریه ای که به آن کلاه برداری حق الزحمه پیش پرداخت نیز گفته می شود و شیادی HYIP اشاره کرد. این دسته کلاه برداری ها بسیار شناخته شده اند و عموم مردم با آن ها آشنایی کافی دارند و کمتر کسی است که در این دوران در دام آن ها بیفتد اما برخی دیگر از کلاه برداری ها وجود دارند که در بازار طلا به صورت خزنده حرکت می کنند و با ظاهری آراسته، معقول  و حتی تحلیلی، خود را به سرمایه گذاران معرفی می کنند.

از جمله رایج ترین و معروف ترین آن ها سیستم ها و برنامه های معاملات خودکار است که از قابلیت های نرم افزارهای محبوب معاملاتی مثل متاتریدر استفاده می کند. این کلاه برداری بدین صورت است که پس از نصب یک نرم افزار معاملاتی مانند متاتریدر، به کاربر یک سیستم معاملاتی کوتاه مدت بسیار سودآور معرفی و از وی خواسته می شود اجازه دهد این سیستم به صورت خودکار، معاملات متعددی انجام داده و سود آن را به حساب کاربر مربوطه واریز کند. اما پس از چند معاملۀ سودآور اغواکننده، ناگهان ورق برمی گردد و معاملات کاربر زیان ده شده و حساب وی صفر می شود. اگر منطق سودآوری یک سیستم معاملاتی را درک نکردید توصیه می کنیم هیچ گاه از آن استفاده نکنید و آن را بر روی سامانه معاملاتی تان نصب ننمایید. اگر می خواهید گرفتار دسیسه های سوء استفاده گران و شیادان نشوید و کلاه برداری هایی چون طرح های پونزی و از این دست برنامه ها گریبانتان را نگیرد پیشنهاد می شود قبل از هر گونه سرمایه گذاری در صندوق یا سهام و یا سایر ابزارهای دیگر طلا، از مراجعی رسمی چون انجمن ملی قراردادهای آتی (NFA) مرجع قانونی صنعت مالی (FIRNA) یا کمیسیون بورس اوراق بهادار (SEC) استعلام کرده و میزان اعتبار آن موضوعات سرمایه گذاری را بررسی نمایید.

    • Related Articles

    • 65. صندوق های سرمایه گذاری چقدر در بازار طلا اثرگذارند؟

      صندوق‌ها و ETF ها طلا نهادهای مالی بسیار بزرگی هستند و گرچه به‌صورت مستمر به معاملات طلا اشتغال ندارند ولی همواره یک بازیگر اصلی در بازار به شمار می‌آیند. برای درک بهتر از نقش صندوق‌ها و ETF های طلا خوب است بدانیم در پایان مارس 2016 که بانک مرکزی ...
    • 62. مهمترین استراتژی های بازار طلا کدامند؟

      مهمترین استراتژی های بازار طلا به 2 دسته تقسیم می شود : استراتژی‌های معاملاتی بازار قیمت طلا با دیگر فلزات گران‌بها ازجمله نقره همبستگی دارد. البته این همبستگی کامل نیست. بیش از 100 سال پیش این نسبت در حدود 16 بود. بدین معنا که هر اونس طلا برابر 16 ...
    • 86. استخراج طلا از معادن به چه شیوه هایی صورت می پذیرد؟

      این تصور که معدن کاران در معادن طلا و در فرایند استخراج، با تکه‌های درشت و درخشنده طلا روبرو می‌شوند تصوری خیالی و رؤیایی است. واقعیت این است که برای تولید 1 گرم طلا به‌طور متوسط به 350 کیلوگرم خاک معدنی احتیاج است. البته این مقدار به میزان غنی بودن ...
    • 20. در نسخه موبایل، داده‌های "بازار طلا" از چه طریق قابل دستیابی است؟

      نحوه دسترسی به قیمت های "داده‌های بازار طلا" در نمایش موبایلی در ویدیو زیر نمایش داده شده است : اگر پس از مشاهده ویدیو، همچنان ابهام یا سئوالی در این رابطه داشتید لطفا از یکی از کانال های پیش بینی شده با ما تماس حاصل فرمایید.
    • 18. چطور می توانم به داده های "بازار طلا" در سایت دست بیایم؟

      نحوه دسترسی به داده های "بازار طلا در ویدیو زیر نمایش داده شده است: اگر پس از مشاهده ویدیو، همچنان ابهام یا سئوالی در این رابطه داشتید لطفا از یکی از کانال های پیش بینی شده با ما تماس حاصل فرمایید.